Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Konecenter.com / Joensuun Konekeskus Oy verkkokaupan asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste on yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja.



1. Rekisterinpitäjä
Joensuun konekeskus Oy
Y-tunnus  2387373-6
Käyntiosoite: Pilkontie 2, 80130 Joensuu.
Tietosuojavastaava tai muu yhteyshenkilö
Yhteyshenkilö: Toimitusjohtaja Toni Turunen
Sähköpostiosoite: toni@joensuunkonekeskus.fi

3. Rekisterin nimi
Joensuun konekeskus Oy:n verkkokaupan Konecenter.com asiakasrekisteri

4. Rekisterin käyttötarkoitus
Verkkokauppa-palveluiden tunnistautumista vaativien järjestelmien käyttö, verkkokaupasta tilaaminen, tilausten toimittaminen ja laskuttaminen ja verkkokaupan kehittäminen ja asiakassuhteiden hoito sekä suoramarkkinointi.

5.  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste
Käsittelemme henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:
-asiakassuhteen ja verkkokauppa-palveluiden hoitaminen, hallinta, ylläpito ja kehittäminen
-verkkokauppa-tilausten laskutus ja mahdolliset perintätoimenpiteet
-asiakassuhteen ylläpitämiseen tarvittava viestintä
-suoramarkkinointilähetykset
-väärinkäytösten ehkäisy ja tutkiminen

Asiakkaan suostumukseen perustuen käsittelemme henkilötietoja:
Käsittelemme henkilötietoja tehdäksemme sähköisiä markkinointitoimenpiteitä tai siirrämme yhteystietoja valikoitujen kumppanien suoramarkkinointitoimenpiteitä varten. Pyydämme käyttäjän suostumuksen jos käsittelyn tarkoitukset muuttuisivat.
Sopimukseen perustuen käsittelemme henkilötietoja:
Käsittelemme käyttäjän antamia tietoja täyttääksemme sopimuksen palvelusta tai tuotteesta, jonka käyttäjä on tilannut.
Lakisääteinen velvoitteeseen perustuen käsittelemme henkilötietoja:
Voimme olla velvoitettuja säilyttämään joitakin asiakkaan henkilötietoja noudattaaksemme kirjanpito- tai muuta pakottavaa lainsäädäntöä. Tällöin käsittely perustuu lakisääteisen velvoitteen noudattamiseen.

6. Mitä tietoja voidaan kerätä:
Rekisterin tietosisältö:

-Asiakkaan nimi, osoite ja puhelinnumero, sähköpostiosoite, asiakasnumero ja tilausnumero
-Asiakkaan sähköpostiosoite, joka toimii verkkopalveluiden käyttäjätunnuksena. Asiakkaan salasana on salattu, eikä näy selkokielisenä ylläpitäjille
-Tilaukseen, tilauksen toimittamiseen, laskuttamiseen ja perintään liittyvät tiedot
-Mahdolliset asiakkaan ilmoittamat markkinointikiellot
-Verkkokaupan käyttö- ja selaustiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot
-Kohdennettuun sisältöön käytetyt tiedot ja tunnisteet
-Automaattisesti kerätyt tiedot istunnostasi sivustollamme, johon kuuluu mm.: IP-osoite, sijainti, käytössä oleva internet-selain, selaustiedot sivustollamme, hakusanat, joilla päädyit sivustollemme sekä referoidut sivustot, joilta päädyit sivustollemme

7. Mistä keräämme tiedot
-Rekisterin yhteys- ja asiakkuustiedot saadaan rekisteröidyltä asiakassuhteen syntyessä ja sen aikana rekisteröidyn rekisterinpitäjälle tekemistä ilmoituksista.
-Asiakassuhde syntyy, kun asiakas perustaa tilin verkkokauppaan.

Automaattisesti kerätyt tiedot saamme seuraavilla teknologioilla:
-Evästeet, jotka selain tallentaa joko laitteeseesi tai tietokoneeseesi, lisätietoja evästeistä löydät täältä:  http://www.allaboutcookies.org
-Tagi- ja ”pikseli”-tiedostot, jotka kerää tietoa kuinka käytät sivustoamme (mm. millä sivuillamme vierailet, mihin aikaan ja minä päivänä, mistä ip-osoitteesta vierailet sivustollamme)

8. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle
Jaamme tietojasi vain sellaisille kolmansille osapuolille, jotka noudattavat tietosuoja-asetuksia ja lakia. Tietosi jaetaan mm. seuraavien osapuolien kanssa:

-Shopify, verkkokauppa-alustan tarjoaja, joka mahdollistaa tehokkaan ja toimivan kaupankäynnin Konecenter.com -verkkokaupassa (lisätietoja, miten Shopify käyttää tietojasi:  https://www.shopify.com/legal/privacy )
-Google Analytics, käytämme Google Analytics-palvelua käyttäjätietojen ja liikenteen analysoimiseen (lisätietoja miten Google käyttää henkilötietoja: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ voit myös pudottaa itsesi pois Google Analytics-seurannasta täältä:  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout )
-Voimme jakaa tietojasi myös Facebookille, jotta voimme mainostaa Facebookissa kohdennettua sisältöä sinulle (voit pudottaa itsesi pois kohdennetusta facebook-markkinoinnista täältä: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads )
-Google AdWords, jota voimme käyttää hakusanamainontaan (voit pudottaa itsesi pois kohdennetusta AdWords -mainonnasta täältä: https://www.google.com/settings/ads/anonymous )
- Tilausten käsittelyn ja asiakassuhteen hoitamisen kannalta välttämättömille yhteistyökumppaneille ja alihankkijoille (esim. tilausten maksamiseen ja toimittamiseen liittyvät tahot mm. Checkout, Posti, Matkahuolto

Tietojasi voidaan siirtää Euroopan ulkopuolelle, kuten Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Mikäli asut Euroopassa, sinulla on oikeus päästä käsiksi henkilötietoihisi, joita meillä sinusta on ja pyytää meitä muuttamaan, päivittämään tai poistamaan ne sopivilta osin. Mikäli haluat jotain näistä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Näissä ehdoissa kuvattujen tilanteiden lisäksi tietoja kerrotaan tai luovutetaan ulkopuolisille vain lakiin perustuvan ilmoitusvelvollisuuden johdosta, kuten asiakkaan omasta pyynnöstä tai viranomaisen lakiin perustuvasta pyynnöstä.


9. Rekisterin suojauksen periaatteet
Asiakastietoja sisältävän järjestelmän käyttöön ja asiakastietojen muuttamiseen ovat oikeutettuja vain ne Joensuun konekeskus Oy:n työntekijät, joilla työnsä puolesta on oikeus käsitellä asiakastietoja. Kullakin käyttäjällä on oma käyttäjätunnus ja salasana järjestelmään. Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muin teknisin keinoin suojattuja. Manuaalisesti käsiteltävät henkilötietoja sisältävät asiakirjat säilytetään lukitussa tilassa ja ne tuhotaan asianmukaisesti käsittelyn/vanhentumisen jälkeen.
Henkilötietoja säilytetään niin kauan, kuin on tarpeen asiakassuhteen tai muun rekisteriselosteessa mainitun tehtävän hoitamiseksi. Vanhentuneet ja tarpeettomat tiedot poistetaan säännöllisesti, ellei laista ja asetuksista muuta aiheudu. Käsittelyaika tulee kirjanpitolainsäädännöstä, jossa on velvoite säilyttää tositeaineistoa 6 vuotta. Säilytämme myös markkinointikieltotiedot koko säilytysajan.


10. Rekisteröidyn oikeudet
Tavanomaisimmat henkilötietojen muutokset ja oikaisut olemassa oleviin tilaustietoihin kuten osoitteenmuutokset ja nimen muutokset voi asiakas tehdä itse verkkokauppa-palvelun kautta osoitteessa:
Laajemmat tarkastuspyynnöt tulee toimittaa henkilökohtaisesti kirjallisena ja omakätisesti allekirjoitettuna. Joensuun konekeskus Oy toimittaa kirjallisen vastauksensa rekisteröidylle 30 päivän kuluessa siitä, kun rekisteröity on jättänyt pyyntönsä rekisterinpitäjälle ja rekisteröity on tunnistettu. Rekisteröity voi muuttaa markkinointikieltoja omalta käyttäjätililtä.

11. Evästeet ja muut käytetyt tekniikat verkkokaupassa
Joensuun konekeskus Oy:n verkkokaupassa Konecenter.com keräämme ja käytämme palveluiden käyttäjien käyttäytymistietoja. Käyttäjän tietokonetta ja muuta päätelaitetta koskevia tietoja kerätään evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla.
Eväste on pieni tiedosto, joka tallentuu käyttäjän päätelaitteelle ja jonka avulla digitaalinen palvelu voi mm. käyttäjän näin halutessa tallentaa käyttäjän käyttäjätunnuksen ja salasanan seuraavaa vierailua varten. Evästeet sisältävät nimettömän, numeerisen tunnisteen, jonka avulla voimme yksilöidä ja laskea sivustollamme vierailevat eri selaimet.
Evästeiden käyttö edellyttää aina käyttäjän suostumuksen.
Keräämme automaattisesti tietoja siitä, mitä palveluja käyttäjä käyttää Konecenter.com verkkokaupassa, millä sivustoilla ja sivustojen alueilla käyttäjä käy sekä käyttäjän tietokonetta tai mobiililaitetta koskevia teknisiä tietoja, kuten IP-osoite, selain, operaattori ja käyttöjärjestelmätyyppi.
Käytämme evästeitä kehittääksemme palveluistamme yhä parempia.
Konecenter.com verkkopalveluita voi käyttää myös ilman rekisteröitymistä.
Verkkopalveluissamme voi olla käytössä ns. yhteisöliitännäisiä toimintoja, kuten Facebookin tykkää-painike, jonka sisältö tulee suoraan Facebookista. Facebook, Google, Twitter ja muut vastaavat palveluntarjoajat voivat kerätä tietoja kävijän vierailusta kulloinkin voimassaolevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

12. Force majeure
Joensuun konekeskus Oy on vapautettu näiden ehtojen sisältämistä velvotteista ylivoimaisen esteen sattuessa. Tällaisena tapahtumana voidaan pitää muun muassa tulipaloa, hirmumyrskyä, tulvaa, sabotaasia, rahaliikenteen ja yleisen liikenteen keskeytystä, suurta haittaa aiheuttavaa onnettomuutta, viranomaisten toimenpiteitä, säädettyä tai muutettua lakia tai työmarkkinaristiriitaa.